Прем’єр Великобританії хоче призупинити роботу парламенту країни

За інформацією міжнародного агентства Reuters, прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон планує призупинити роботу парламенту країни.

Депутати Палати громад британського парламенту не збираються сидіти і дивитися, як Джонсон реалізує свої плани по виведенню Великобританії зі складу Європейського союзу будь-якою ціною, не враховуючи думки інших політичних сил і значної частини британського суспільства.

У парламентарів є достатньо інструментів для того, щоб спробувати зупинити жорсткий Brexit, на реалізацію якого націлився Борис Джонсон. Саме тому прем’єр шукає будь-які юридичні зачіпки, які дозволили б йому на п’ять тижнів, починаючи з 9 вересня, призупинити роботу парламенту і спокійно реалізувати свої амбітні плани.

Повідомляється, що Джонсон запитав свого генерального прокурора, чи можна закрити парламент на п’ять тижнів з 9 вересня. На думку експертів, цей крок є спробою зупинити законодавців від продовження відстрочки Brexit.

Зупинити блокування роботи парламенту можна тільки через суд, якщо з позовом звернуться активісти, які виступають проти Brexit.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що лідер опозиційної лейбористської партії Джеремі Корбін закликав депутатів Палати громад проголосувати за вотум недовіри прем’єр-міністру Борису Джонсону.

На думку експертів, жорсткий Brexit коштуватиме Великобританії 114 мільярдів доларів.