Понад 30 людей загинули під час пожежі порома в Бангладеш

“Щонайменше 32 особи загинули сьогодні і понад 100 пасажирів отримали поранення внаслідок пожежі на поромі”, – повідомляє AFP з посиланням на поліцію.

«Триповерховий Obhijan-10 спалахнув посеред річки. Ми знайшли 32 тіла. Число загиблих може зрости. Більшість загинула від пожежі і дещо потонули після стрибка у річку», – сказав начальник місцевої поліції Мойнул Іслам.

Інцидент стався вночі неподалік південного міста Джакакаті, за 250 км на південь від столиці Даккі.

Загалом на поромі було понад 500 людей, у тому числі діти, жінки та люди похилого віку.

Щонайменше 70 людей було доставлено до районної лікарні. Рятувальники припускають, що кількість жертв може зрости. Точна кількість зниклих безвісти невідома.

Деяким пасажирам вдалося врятуватися, вистрибнувши з порома у воду.

Пасажирське судно поверталося до Баргуни з Дакки. Вогонь спалахнув у машинному відділенні, а потім поширився по всьому плавзасобу.

“Я вийшов з каюти і побачив, що парою спалахнув. Потім дружина і зять стрибнули в річку і в крижаній воді допливли до берега”, – поділився один із пасажирів, які вціліли.

Причини того, що трапилося, поки невідомі.

Аварії на поромах звичайна справа в Бангладеш, країні, що перетинається сотнями річок.

Мільйони людей значною мірою залежать від поромів як транспорт, особливо у південному прибережному регіоні країни, але у судів низький рівень безпеки.

Експерти звинувачують у багатьох інцидентах погане обслуговування, недотримання стандартів безпеки на верфях та перенаселеність.