Верблюдам із ботоксом заборонили брати участь у конкурсі краси в Саудівській Аравії

Влада Саудівської Аравії вжила масштабних заходів проти учасників щорічного конкурсу краси на верблюдах, дискваліфікувавши понад 40 «покращених» тварин. Про це повідомляє Guardian.

Видаленим верблюдам вводили ботокс чи інші штучні косметичні засоби.

Конкурс проводиться у рамках популярного фестивалю, який стартував цього місяця. Він запрошує власників найкрасивіших верблюдів поборотися за призовий фонд у розмірі близько 66 мільйонів доларів.

Суворо заборонені ін’єкції ботоксу, ліфтинг та інші косметичні зміни, покликані зробити верблюдів привабливішими. Журі визначає переможців за формою голови, шиї, горбів, хутра та постави тварин.

Судді фестивалю, що проходить у пустелі на північний схід від столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда, використовують «спеціалізовані та сучасні» технології для виявлення штучних покращень. Цього року вони виявили, що десятки заводчиків розтягували губи та носи верблюдів, використовували гормони для збільшення м’язів, вводили ботокс їм у голову та губи, щоб збільшити їх, надували частини тіла гумовими стрічками та використовували наповнювачі, щоб розслабити обличчя.

Конкурс краси верблюдів – це серце масштабного фестивалю, який також включає верблюжі біги, продаж тварин і святкові заходи. Мета полягає в тому, щоб відзначити роль верблюда у традиціях та культурі бедуїнів.