Експерт закликає грецьких школярів не повертатися до школи

“Греція повинна відкласти повернення учнів до школи на один тиждень на тлі різкого збільшення кількості випадків Covid-19, в основному через варіант Omicron”, – сказав провідний експерт у галузі охорони здоров’я.

“Студенти мали повернутися до класу 10 січня”, – нагадує «Катімеріні».

У розмові з Sky TV Ніколаос Цанакіс, експерт з респіраторних захворювань і віце-президент Грецького товариства легень, сказав, що кожна сьома людина віком до 20 років вважається активним випадком Covid-19, додавши, що якщо школи відкриються за розкладом, то, ймовірно , закриються знову через 5-10 днів

“Омікрон дуже агресивний і дуже заразний”, – сказав Цанакіс. «Ви б воліли, щоб батьки залишалися вдома зі своїми здоровими дітьми чи вдома, якщо вони не можуть працювати через те, що їхні діти хворіють?» – риторично спитав лікар.

Напередодні Греція повідомила про 40 560 випадків захворювання на Covid-19, встановивши новий рекорд четвертий день поспіль. Також представники охорони здоров’я заявили, що було зареєстровано 76 смертей.

Цанакіс передбачив, що середня кількість підтверджених щоденних випадків зросте до 55000 найближчими днями, додавши, що він очікує на стабілізацію ситуації не раніше 15 січня.

Влада стурбована тим, що 130 000 людей віком від 60 років все ще не вакциновані проти вірусу, незважаючи на загрозу штрафів.