Свою різдвяну промову Борис Джонсон присвятив вакцинації

Як повідомляє Guardian, прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон різдвяне послання народу присвятив вакцинації від коронавірусу. Він процитував вчення Ісуса Христа, щоб спонукати людей отримати бустерну дозу вакцини.

У відеозверненні, зробленому перед різдвяною ялинкою на Даунінг-стріт, прем’єр-міністр привітав представників громадськості, які «вакцинують не лише для себе, а й для друзів, сім’ї та всіх, кого ми зустрічаємо. Це слова Ісуса Христа, чиє народження лежить в основі цього великого свята, що ми повинні любити своїх ближніх так само, як ми любимо самих себе», – сказав він.

Його слова також відображають послання архієпископа Кентерберійського Джастіна Уелбі, який сказав раніше цього тижня: «Я сказав би: «Йди і зроби щеплення». Ось як ми любимо свого ближнього. Любити ближнього – ось що сказав нам Ісус. “.

Прем’єр-міністр сказав, що не може повідомити, що пандемія закінчилася, але зазначив, що цього року можна відзначити свято з більшою кількістю членів сім’ї, ніж торік.

«І я сподіваюся, що людям сподобається це Різдво ще більше через те, що нам довелося пропустити минулого року», – сказав він.

Були побоювання, що уряд може накласти обмеження на пересування під час курортного сезону у спробі уповільнити розповсюдження версії Omicron, але міністри вирішили почекати та контролювати дані.

Лідер лейбористів Кейр Стармер використав своє різдвяне послання, щоб відзначити внесок передових працівників, у тому числі медперсоналу та військових протягом того, що він назвав «неймовірно важким» роком.

«У найпохмуріші часи християнські цінності доброти, співчуття і надії зруйнували пітьму. Люди об’єдналися, щоб допомогти одне одному», – сказав він.

Напередодні 2022 Стармер сказав: «Якщо ми будемо триматися разом, підтримувати один одного і працювати разом, ми зможемо знайти спосіб перемогти пандемію. Я знаю, що можливе найкраще майбутнє».