52 людини загинули в результаті пожежі на заводі в Бангладеш

За повідомленням AFP, в результаті пожежі на заводі з переробки харчових продуктів в Бангладеш загинули щонайменше 52 людини, повідомляє поліція після того, як служби екстреної допомоги витягли тіла.

Пожежа спалахнула на фабриці в Рупгандже, промисловому місті недалеко від столиці Дакки, в четвер вдень і все ще тривав майже 24 години по тому. Багато з 30 поранених стрибнули з верхніх поверхів комплексу, намагаючись врятувати своє життя.

Глава пожежної служби Дакки, сказав, що пожежа виникла через зберігання всередині легкозаймистих хімікатів і пластмаси.

Мохаммад Сайфул, робітник фабрики, якому вдалося врятуватися від пожежі, сказав, що коли спалахнула пожежа, всередині знаходилися десятки людей.

«На третьому поверсі ворота двох сходових клітин були закриті. Інші колеги кажуть, що всередині було 48 чоловік. Я не знаю, що з ними сталося », – сказав він.

Мамун, інший робітник, сказав, що він і ще десяток робочих пробралися на дах після того, як на першому поверсі виникла пожежа, і чорний дим покрив всю фабрику.

«Пожежні спустили нас мотузкою», – сказав він репортерам.

Коли клуби диму піднялися над будівлею фабрики, сотні збожеволілих людей зібралися зовні, щоб дізнатися, що відбувається з їхніми родичами.

Одним з них був Назрул Іслам. «Ми приїхали сюди, тому що телефон моєї племінниці давно не дзвонив. А тепер телефон взагалі не дзвонить. Ми турбуємося», – сказав він.

У Бангладеш часто виникають пожежі через недбале дотримання правил безпеки. У лютому 2019 року 70 людей загинули, коли пекельний пожежа охопила кілька багатоквартирних будинків в Дацці.