Німеччина заробила мільярди на випуск цінних паперів

Уряд Німеччини заробив мільярди євро на випуску боргових зобов’язань цього року завдяки негативним відсотковим ставкам за цінними паперами. Про це йдеться у листі держсекретаря Мінфіну Флоріана Тонкара.

“Випуск федеральних цінних паперів для фінансування бюджету та спеціальних фондів залучив близько 5,855 млрд. євро”, – написав Тонкар у відповідь на питання Крістіана Горка з лівої партії Linke.

“Середня дохідність цінних паперів федерального уряду, випущених цього року, становить мінус 0,56%”, – написав Тонкар у своєму листі.

«Незважаючи на негативну прибутковість, німецькі облігації продаються як гарячі пиріжки. Федеральний уряд міг би без проблем продати ще більше облігацій», – сказав Горке.

Наступного року німецьке фінансове агентство, підрозділ управління державним боргом, планує випустити боргових зобов’язань на 410 мільярдів євро.

Облігації уряду Німеччини, які отримали рейтинг AAA від усіх основних рейтингових агентств, мають великий попит у інвесторів, оскільки їх погашення вважається дуже надійним.