Володимир Зеленський: Не буває незначних вторгнень та незначних жертв

“Президент України Володимир Зеленський відповів на коментарі свого американського колеги Джо Байдена про “незначне вторгнення” Росії в нашу країну”, – повідомляє ВВС.

Нагадуємо, що кілька днів тому глава американської держави заявив, що «незначне вторгнення» може призвести до слабкішої реакції з боку США та їхніх союзників.

Однак Зеленський різко заперечив йому у Твіттері, заявивши: «Дрібних посягань не буває. Так само як немає дрібних жертв і невеликого горя від втрати близьких».

Хоча Росія вздовж кордону з Україною перебуває близько 100 000 військовослужбовців, вона категорично заперечує плани вторгнення на територію нашої країни.

Проте президент Володимир Путін висунув низку вимог до Заходу, закликавши Україну ніколи не вступати до НАТО, а військовий альянс відмовитиметься від своєї діяльності у Східній Європі.

У середу Байден пригрозив, що Путін заплатить “серйозну і дорогу ціну” за вторгнення в Україну. Проте, він уточнив, що це може залежати від того, як це зробить Росія.

Його коментарі викликали питання, як Сполучені Штати можуть відповісти на російську агресію, і офіційні особи поспішили роз’яснити позицію Вашингтона.

“Весь цей час ми були гранично зрозумілі”, – сказав держсекретар США Ентоні Блінкон. Він підкреслив, що будь-яке вторгнення Росії в Україну буде зустрінуте «швидкою, жорсткою та єдиною відповіддю» з боку США та їхніх союзників.

Вчора сам Байден попередив, що будь-яке введення російських військ у країну вважатиметься «вторгненням».