Австрійська провінція Тіроль ізольована через коронавірус

Влада австрійської провінції Тіроль у Західній Австрії вирішила закрити карантин усіх населених пунктів у регіоні. Про це заявив губернатор Тіролю, цитований ТАСС.

“Тіроль ізолює себе. Ми випустимо наказ Про карантин для всіх 279 тірольських муніципалітетів”, – сказав губернатор. “Захід також має бути передбачений, щоб закритися від сусідів”, – додав він.

Розпорядження набирає чинності з півночі і діятиме до 5 квітня 2020 року.

18 березня німецькі газети Spiegel, Welt і телеканал En Te Fau стверджували, що в кінці лютого сотні туристів в Європі заразилися коронавірусом на гірськолижному курорті Ішгль в Тіролі, а влада в регіоні, не попередили вчасно відвідувачів про епідемію вірусу, реєстрували перший випадок зараження тільки 7 березня. Тірольський губернатор відхилив критику і заявив, що вірус не виник в його регіоні, і були вжиті всі заходи для боротьби з його поширенням.

Міністр внутрішніх справ Фінляндії Марія Охісало заявила, що Фінляндія сьогодні обмежує рух через свої кордони через ситуацію з коронавірусом.

Вона додала, що прикордонний контроль також буде відновлений на фінському кордоні в межах Шенгенської зони. Тим не менш, вантаж буде продовжувати перетинати кордон.

У Португалії президент Марсело Ребел де Соуза оголосив надзвичайний стан через коронавірус, повідомляє DPA.

Це перший раз, з тих часів, коли Португалія стала демократичною країною в 1974 році.

Агентство Рейтер повідомило, що Великобританія порадило своїм громадянам, які проживають в Іспанії в якості туристів, повернутися на свою територію після того, як оголосило про закриття готелів до наступного вівторка через поширення коронавірусу.

Перший випадок внутрішнього зараження був підтверджений в Литві, повідомив журналістам міністр охорони здоров’я Аврелій Верига.

За його словами, саме людина, яка повернулася з-за кордону, не виконала вимоги до самоізоляції, як слід, і заразила члена сім’ї. Поки що у всіх зареєстрованих випадках в Литві були люди, які нещодавно приїхали додому з-за кордону.

Прем’єр-міністр Вірменії заявив, що в країні зареєстровано 18 нових інфекцій, в результаті чого загальне число випадків коронавірусу досягло 102.