Військова напруженість між Китаєм і Тайванем загострилася

Як повідомляє Daily Telegraph, військова напруженість між Китаєм і Тайванем загострилася.

Китай провів повітряні навчання в повітрі над Тайванем – безпрецедентні ігри знаменують новий рівень ескалації військової напруженості між Пекіном і Тайбеєм в умовах кризи, викликаної коронавірусом.

Інцидент стався пізно ввечері в понеділок, коли Військово-повітряні сили Тайваню були змушені відреагувати на китайські винищувачі J-11 і літак раннього попередження KJ-500 після того, як вони пролетіли над водами на північний захід від острова з населенням 23 мільйонів чоловік. Китайські літаки направляються в зону повітряної ідентифікації Тайваню.

Тайвань неодноразово протестував проти того, що Китай посилює свою тактику для створення військових загроз, і в той же час концентрує свої ресурси на боротьбі з Covid-19, який виник вперше в китайському місті Ухань.

Міністерство оборони Тайваню запевняє громадськість, що приводів для занепокоєння немає.

Але Global Times підтвердила опівнічні польоти і посилила войовничу риторику.

Як повідомляють ЗМІ з посиланням на військове джерело, навчання підтвердили, що китайські сили цілком здатні проводити військові операції на острові в будь-який час доби.

Джерело додало, що подібні навчання, як очікується, будуть проводитися все частіше і частіше, а також навчання “оточити острів” в якості попередження тайванським “сепаратистам”.

У лютому Китай провів Військово-морські навчання на Тайвані. США звинуватили Пекін в агресивних діях.