Розширення використання в країнах ЄС поновлюваних джерел енергії призведе до створення нових робочих місць

EDF і EirGrid, провідні французькі та ірландські енергетичні компанії, що виграли 20 мільйонів євро в рамках програми Horizon 2020 ЄС, щоб розробити способи інтеграції великої кількості переривчастих поновлюваних джерел енергії в електричну мережу.

Проект EU-SysFlex, запущений в листопаді, спрямований на підготовку системи електропостачання для подолання рівня проникнення поновлюваних джерел енергії більш ніж на 50%.

Проект EU-SysFlexАналогічні проекти «продемонстрували технічні можливості, але не торкнулися питання про збільшення загальноєвропейського бачення», – сказав Джон Лоурі, директор проекту ірландського оператора системи EirGrid, який координує дослідження. EU-SysFlex прагне розробити «дорожню карту», щоб допомогти створити гнучку і інтегровану загальноєвропейську систему, яка максимально розширить можливості для відновлюваної інтеграції. Технічна робота вже почалася.

У загальній складності консорціум охоплює 15 країн. «EU-SysFlex внесе важливий внесок у європейський трансформаційний проект у відповідності з нашими цілями з поновлюваних джерел енергії на 2030 рік і в подальшій перспективі», – сказав Джон Лоурі.