У Європі представили нульову купюру євро

У Чехії випустили купюру номіналом в нуль євро. Незвичайний грошовий знак придумали і надрукували в Центральному Банку Чехії.
Відзначимо, що купюра не має офіційного статусу і була випущена в країні заради поваги популярного чеського співака Карела Готта, який в цьому році святкує 80-річний ювілей.

Незвичайна ідея відзначити зірку випуском іменної купюри викликала захват і інтерес з боку численних фанатів нумізматики і шанувальників музики чеського класика.

Отримати свою нульову купюру євро можна лише в одному місці в світі. Банкнота з Карелом Готтом доступна в спеціальному банкоматі, який розташований в книжковому магазині компанії Супрофон (Прага).

Читайте також: В Італії затримали фонтанного злодія

Місцеві жителі кинулися за сувенірними банкнотами і сформували величезну чергу біля місця їх отримання. Сотень людей не злякала жахлива негода, а деякі з фанатів навіть принесли з собою спальні мішки, які укладали прямо під відкритим небом.

Нульова купюра євро обійдеться в 2 справжніх євро. Однак, для того, щоб стати власником незвичайного сувеніра потрібно поспішити, оскільки місцевий Центробанк випустив всього лише 5 тисяч подібних пам’ятних монет.

Джерело: https://1news.com.ua/tsikave/czentrobank-chehiyi-vypustyv-yuvilejnu-banknotu-nominalom-0-yevro.html
18.07.2019;

Діскріпшн:
У Чехії представили незвичайну купюру в 0 євро. Вона не має практичного значення, але сподобалася колекціонерам і фанатам співака Карела Готта, який і зображений на банкноті.

https://text.ru/antiplagiat/5d308e17dbe5d