Зниклий підводний човен в Індонезії розшукує 21 корабель

“Індонезійські рятувальники відновили пошук зниклого підводного човна в морі близько Балі, розмістивши в районі операції в цілому 21 корабель, в тому числі океанографічне судно з глибоководними апаратами. Рятувальники виявили численні знаки, що вказують на можливе місцезнаходження човна”, – повідомляє ТАСС.

Як заявив журналістам представник військово-морського флоту Ахмад Ер-Ріяд, «все ще недостатньо даних, щоб з упевненістю говорити про виявлення корабля». Зокрема, нафтова пляма, що спостерігається, «могла утворитися після навмисного викиду палива екіпажем для підтримки плавучості».

У той же час вчора в район пошуків вийшли з Малайзії та Сінгапуру судна технічного обслуговування і порятунку підводних човнів. Очікується, що корабель ВМС Сінгапуру прибуде до північного узбережжя індонезійського острова Балі в суботу, а малайзійський – днем ​​пізніше. Крім того, офіційний представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати направлять свої авіаційні засоби для допомоги в пошуках.

За словами начальника штабу ВМС Індонезії адмірала Дзюдо Маргоно, на борту судна кисню може вистачити тільки до раннього ранку суботи. Попередні оцінки підводного човна вказують на те, що він, ймовірно, знаходиться на відстані близько 90 кілометрів від північного узбережжя Балі.

Дизельний підводний човен Nangala, на борту якої знаходиться 53 людини, проводив навчання в акваторії Балі.