Міністерство юстиції Росії перевіряє фонд опозиціонера. Йдеться про іноземні гранти

«Міністерство юстиції Росії ініціювало розслідування проти Фонду боротьби з корупцією», – повідомляє радіостанція «Ехо Москви». У жовтні організація, заснована опозиціонером Олексієм Навальним, була внесена до реєстру, так званих, «іноземних агентів».
Олексій Навальний не погодився з рішенням Міністерства юстиції. Опозиційний політик повідомив, що не використовує іноземні гранти, а тому не розуміє рішень чиновників міністерства.
За даними Міністерства юстиції, невеликі суми від приватних осіб зі Сполучених Штатів та Іспанії були перераховані на рахунок фонду Навального.
На думку незалежних коментаторів, такого роду пожертвування можуть бути провокацією, спрямованою на перешкоджання зусиллям Фонду по боротьбі з корупцією. За словами директора цієї організації Івана Жданова, Міністерство юстиції проводить позапланову перевірку, щоб визначити, чи повинен фонд Олексія Навального бути в списку «іноземних агентів» чи ні.
Російська влада вже затаврували цим терміном, зокрема, асоціацію «Меморіал», яка займається розслідуванням сталінських злочинів, а також аналітичний центр Юрія Левади.