ЄК дозволяє своїм співробітникам, які повернулися з Китаю, працювати з дому

Європейська комісія «дозволяє» своїм співробітникам, які повертаються з Китаю, Гонконгу та Макао, працювати зі своїх будинків протягом перших 14 днів після поїздки, щоб запобігти поширенню вірусу Covid-19. Про це заявив прес-секретар Єврокомісії на прес-конференції.

Представник заявив, що в даний час такі заходи не потрібні для тих, хто повертається з Італії. Раніше ЄК вказала, що кожна країна ЄС повинна визначити, які заходи слід вжити для стримування поширення вірусу. Комісія закликала до координації цих заходів на європейському рівні.

Нам не потрібно робити поспішних дій, але ми повинні бути спроможні реагувати дуже швидко, коли це необхідно, сказав представник. А також додав, що досі жодна з шенгенських держав не висловила свою готовність відновити прикордонний контроль через острах епідемії. Прес-секретар зазначив, що шенгенські правила передбачають відновлення прикордонних перевірок в інтересах громадської безпеки.

ЄС вказав, що до сих пір не рекомендував додаткових прикордонних перевірок. Прес-секретар додав, що ділові контакти з китайською стороною здійснювалися по відеозв’язку і по дипломатичних каналах, якщо це було необхідно, повідомляє БТА.