В Австралії спостерігається гостра нестача пілотів цивільної авіації

В наш час авіація стала одним з найбільш розвинених секторів транспортної галузі економіки у всьому світі. Це розвиток з кожним роком набирає обертів: будуються нові аеропорти, реконструюються та розширюються діючі, інтенсивність польотів зростає, відкриваються нові маршрути. З іншого боку це починає призводити до того, що спостерігається нестача професійних пілотів, які б мали достатній досвід керування літаком, щоб забезпечити безпечні пасажирські перевезення.

нехватка профессиональных пилотов в АвстралииЗ такою проблемою зіткнулися цивільні авіалінії Австралії, вона стала настільки гостро, що уряд цієї країни змушене прийняти рішення про надання дворічних віз іноземним пілотам з достатнім досвідом роботи, щоб почати вирівнювати ситуацію. У той же час виконавчий директор Регіональної авіаційної асоціації Австралії Майк Хіггінс розповів, що вони вели переговори з Міністерством внутрішніх справ про можливість продовження візового періоду до чотирьох років.

Однією з головних причин виникнення такої ситуації призвело збільшення іноземної власності на навчальні заклади для пілотів, в тому числі китайськими компаніями, які навчають своїх пілотів. Цією ситуацією можуть скористатися наші досвідчені пілоти.