Східна Австралія охоплена пожежами

За повідомленням DPA, “сьогодні в австралійському штаті Новий Південний Уельс після рекордної спеки вирують 54 лісові пожежі”.

“З пожеж тільки три ще не локалізовано, але пожежники впевнені, що зможуть впоратися з ними до кінця дня завдяки більш сприятливій погоді”, – повідомив австралійському національному телебаченню представник місцевої пожежної служби.

Протягом двох останніх днів більшість населення Австралії страждало від сильної спеки. У деяких частинах столиці штату, Сіднею, температура перевищувала 40 градусів. Пожежна обстановка ускладнювалася сильним вітром, що досягав швидкості до 100 км/год.

Вчора влада заявила, что ця пожежа – найбільш катастрофічна за сезон лісовіх пожеж 2019/2020.

Хоча Австралія не пережила таку посуху, як минулого літа, сильні дощі призвели до розростання трави, що сприяло поширенню вогню.

За даними національного телебачення Австралії, острів Фрейзер, який внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, буде закритий для туристів з сьогоднішнього дня до 14 грудня.

На даний час майже половина площі острова біля східного узбережжя Австралії покрита сильними лісовими пожежами. Вони стартували в кінці жовтня з палаючого багаття в туристичному таборі. Сьогодні глава місцевої служби екстреного реагування Джеймс Хейг оголосив, що площа пожежі складає 76 тисяч гектарів – це приблизно 40 відсотків території найбільшого піщаного острова в світі.

Всі відпочиваючі на курорті Кінгфішер Бей евакуйовані через пожежу. Пожежа на даний час знаходиться в 5 км від курорту.

Заступник комісара пожежної служби Квінсленда Гері Маккормак сказав, що катастрофа може тривати ще кілька тижнів. Він сказав, що літаки вилили 250 000 літрів води над лісами, що горять, але це не допомогло через піщаний ґрунт острова.

Острів Фрейзер вважається унікальним заповідником. Він внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО з 1992 року.