Термін подачі заявок до британських університетів продовжений

Британська централізована система прийому до вищих навчальних закладів прийняла безпрецедентне рішення про продовження крайнього терміну подачі заявок до 29 січня через пандемію. Таким чином, до звичайного крайнього терміну 15 січня додаються ще два тижні, якими майбутні студенти можуть скористатися.

Університети острова почали приймальню кампанію дуже рано. На початку вересня вони почали приймати заявки – раніше, ніж інші країни.

Рішення про продовження терміну було прийнято після чергової ізоляції в Великобританії, а також з-за перенесення там випускних іспитів у середній школі. Ніяких змін в академічних вимогах до типу документів, які потрібно надати при подачі заяви в подовжений період: атестат, супровідний лист, мовний сертифікат.

Щоб подати заяву на візу, людина вже має бути офіційно прийнятою в університет. Ще одне нововведення – медична страховка, яка буде щорічною і дасть доступ до медичного обслуговування майбутнім студентам в Великобританії.

Майже третина британських університетів вже підтвердили, що вони заморожують і підтримують фінансові умови для студентів з Європейського Союзу. Плата за навчання становить близько 9 250 фунтів стерлінгів на рік протягом всього періоду навчання. Це досить серйозне фінансове полегшення на тлі стандартної плати за навчання для іноземних студентів в межах 18-20 тисяч фунтів.

Багато університетів на острові почали пропонувати досить гнучкі умови проживання в гуртожитках для студентів, які вже навчаються.