COVID-19 розорив виробників шампанського

“Виробники шампанського понесли величезні втрати”, – повідомляє BBC.

За даними галузевої організації, яка об’єднує понад 18 000 виноробів на півночі Франції, величезний спад на ринку призвів до фінансових втрат, як мінімум, в 1,7 млрд. євро.

«Тільки в травні, коли країна закрилася, продажі впали на 70 відсотків», – сказав виробник найпопулярнішого в світі ігристого вина.

«Вплив, який справила на нас глобальна пандемія COVID-19, величезний. Кризу в нашій країні можна порівняти тільки з часами Великої депресії (1929-1932) », – сказав бізнесмен, який представився, як Жан-П’єр.

За словами підприємця, об’єднання запланувало збори на 18 серпня. «Тоді ми вирішимо, чи знищити більшу частину виноградників, чи продавати виноград виробникам алкогольних напоїв або продавати фрукти компаніям, що виробляють дезінфікуючі засоби. Я особисто вважаю останній варіант злочином проти природи»,- сказав чоловік.

Шампанське – це назва ігристого вина, що виготовляється за спеціальною технологією тільки у французькому історичному регіоні Шампань. Назва слабоалкогольного напою захищена низкою міжнародних угод.