Коронавірус: Трамп знімає заборону на в’їзд іноземців до США, Байден готується до відновлення

Нинішній президент США Дональд Трамп ухвалив з 26 січня зняти обмеження на в’їзд з більшості європейських країн і Бразилії, введені у зв’язку з пандемією коронавіруса. Про це повідомляє Reuters.

Однак, згідно з інформацією, новий президент США Джо Байден, який прийде до влади 20 січня, буде діяти оперативно і збереже обмеження. Це підтвердив його офіційний представник Джен Дженніфер Псакі. Фактичні обмеження, введені Трампом, не дозволяють всім іноземцям, які перебували в Бразилії, Великобританії та Шенгенській зоні протягом останніх 14 днів, в’їжджати до Сполучених Штатів.

Згідно з наказом Трампа, поточні заходи припиняться, як тільки вступлять в силу правила надання негативного тесту для всіх іноземців, які прибувають до Сполучених Штатів.

13 березня 2020 року Трамп обмежив в’їзд особам, що недавно побували в Шенгенській зоні. Пізніше він поширив заборону на Ірландію, Великобританію і Бразилію. Раніше аналогічні заходи були введені проти Китаю і Ірану. Ці обмеження поширюються тільки на іноземців. Громадяни США, які повертаються з цих країн, можуть безперешкодно в’їжджати до Сполучених Штатів, але повинні пройти медичне обстеження.