Міністр закордонних справ Тайваню закликає Європу разом протистояти Китаю

“Міністр закордонних справ Тайваню Джозеф Ву закликав волелюбні країни працювати разом проти Китаю під час рідкісної поїздки до Європи на тлі загострення напруженості між Тайбеєм та Пекіном”, – повідомляє Reuters.

Самокерований Тайвань, який Китай вважає своєю територією і не виключає його силового захоплення, не має офіційних дипломатичних відносин із жодною європейською країною, крім Ватикану.

Але він хоче поглибити свої зв’язки із демократичними країнами Європейського Союзу.

Поїздка Ву до Європи розлютила Пекін, який минулого тижня попередив Словаччину та Чеську Республіку не підривати двосторонні відносини з Китаєм, дозволяючи відвідування цих країн.

«Підвищення Китайської Народної Республіки, яку очолює Комуністична партія Китаю, є визначальним викликом для демократій у світі. Це гарантує наше тісніше співробітництво», – сказав Ву у віртуальному зверненні на саміті, що проводиться в Римі представниками Inter – Парламентського альянсу по Китаю.

Це міжнародна група парламентаріїв, які прагнуть сильнішої позиції щодо Китаю.

За словами Ву, Тайвань знаходиться на передовій ідеологічній битві проти авторитаризму і світ відчує наслідки вторгнення Китаю на острів.

“Ми сповнені рішучості захищатися”, – сказав він в онлайн-трансляції заяви.