Кількість затриманих мігрантів на кордоні США і Мексики досягла максимуму за 20 років

“Влада США заарештувала більше 195 000 мігрантів на кордоні США з Мексикою в серпні. Про це свідчать опубліковані вчора урядові дані”, – повідомляє Reuters.

Хоча кількість арештів трохи знизилося в порівнянні з липнем, вони представляють собою зростання в порівнянні з серпнем 2019 року, до того, як пандемія коронавіруса обмежила міграцію по всьому світу.

За останні місяці кількість арештів на кордоні досягла максимуму за 20 років. Критики Байдена кажуть, що скасування жорсткої політики колишнього президента-республіканця Дональда Трампа сприяє нелегальній міграції.

У червні віце-президент Камала Харріс зіткнулася з критикою з боку республіканців за нехтування питанням міграції, навіть не відвідавши південний кордон.

Експерти з міграції кажуть, що бідність, насильство і відсутність продовольчої безпеки є факторами, що примушують мігрантів залишати Гватемалу, Гондурас і Сальвадор.

Згідно з даними, загальна кількість включає 18 534 дітей-мігрантів без супроводу і 79 754 члена сім’ї, які подорожують разом. Самотні дорослі складають близько половини від загального числа.