ВМРО-ДПМНЕ вимагає відставки двох міністрів через аварію на автомагістралі Струма

Найбільша опозиційна партія у північній Македонії, VMRO-DPMNE, зажадала негайної відставки двох міністрів через катастрофу автобуса на шосе Струма. Про це повідомляє БНР.

«Внаслідок системної корупції загинули 44 громадяни. Міністр внутрішніх справ Олівер Спасовський та міністр транспорту Благий Бочварський мають піти у відставку», – йдеться у заяві партії.

«Автобус Besa Trans не мав необхідної документації, але пройшов митний, поліцейський та прикордонний контроль. Йому дозволялося здійснювати міжнародні перевезення неодноразово, а чи не один раз.

Водночас Олівер Спасовський та Благий Бочаровський не відчувають провини», – зазначає ВМРО-ДПМНЕ та наголошує, що «відповідальність має нести хтось».

Раніше стало відомо, що уряд Республіки Північна Македонія сформував робочу групу для координації перевезення постраждалих під час аварії автостради Струма в Болгарії та останків загиблих. Робочу групу очолить міністр закордонних справ Бужар Османі, до неї також увійдуть міністр транспорту та комунікацій Благий Бочварський, міністр праці та соціальної політики Ягода Шахпаска та міністр охорони здоров’я Венко Філіпче.

У заяві йдеться, що уряд доручив Філіпче надати машини швидкої допомоги для перевезення поранених і повністю покрити фінансові витрати на транспортування, а також надати їм необхідну медичну допомогу, незалежно від того, чи постраждали медичні страховки.

Міністерство закордонних справ відповідатиме за транспортування останків жертв автобусної аварії у Болгарії. Уряд заявив, що покриє витрати на похорон. МВС надасть поліцейський ескорт, який супроводжуватиме автомобілі від кордону з Болгарією до кінцевого пункту призначення.