Рибалки ЄС також залишають острови

Британський закон про рибальство скасує права ЄС на безкоштовну рибну ловлю в британських водах. Це ініціатива Даунінг-стріт 10, повідомляють британські ЗМІ.

В середу уряд Великобританії заявив у прес-релізі, що прийняття нового законопроекту про рибальство дозволить Великобританії на законних підставах вийти зі Спільної політики ЄС в галузі рибальства до кінця перехідного періоду Brexit в грудні. Це автоматично анулює права риболовних суден ЄС в водах острова.

«Цей новий закон про рибальство повертає контроль над нашими водами, дозволяючи Сполученому Королівству створити стійку та прибуткову рибальську галузь для наших прибережних спільнот, водночас гарантуючи довгострокове майбутнє британського рибальства», – прокоментувала міністр навколишнього середовища Сполученого Королівства Тереза ​​Вільєрс.

Великобританія та ЄС повинні почати свої двосторонні торговельні переговори 3 березня, після того, як Лондон покине Союз, і ми сподіваємося залишити достатньо часу для плавного переходу до Brexit, який повинен закінчитися в останній день 2020 року.