У Росії скоро можуть перестати видавати паперові свідоцтва про розлучення

“У Росії незабаром можуть перестати видавати свідоцтва про розлучення”,- повідомляє tvzvezda.ru. Глава Федеральної податкової служби (ФПС) Данило Єгоров пояснив, що цифрова версія буде використовуватися замість паперової.

Не виключено, що видача свідоцтва про цивільний шлюб також припиниться. Поки вирішено, що вони залишаться, як частина святкової церемонії.

«До кінця 1926 року дані будуть оцифровані, а це 525 мільйонів записів, які були збережені на папері досі. У найближчому майбутньому буде проведений перехід до нової моделі реєстрації, і ми відмовимося від деяких типів паперової форми”,- сказав Єгоров РІА Новини.

У свою чергу сайт svpressa.ru повідомив, що Володимир Путін підписав указ «Про вдосконалення державного управління в сфері цифрового розвитку, зв’язку і масових комунікацій», який ліквідовує діяльність Федерального агентства по друку і масовим комунікаціям (Росдрук) і Федерального агентства зв’язку (Росзв’язок).

З указу слідує, що функції цих агентств будуть передані Мінціфрового розвитку, зв’язку і масових комунікацій Росії. Ця структура стане їх правонаступником, в тому числі за зобов’язаннями, що випливають з виконання судових рішень, включаючи розлучення.