Зіткнення і протести проти браку води в Ірані

“Зіткнення між поліцією і демонстрантами призвели до послідовних протестів проти браку води для питних і сільськогосподарських потреб в іранській провінції Хузестан, на південному заході країни”, – повідомляє France24. Поліція застосувала сльозогінний газ і зброю, щоб розігнати натовп.

Відео, розміщені в соціальних мережах, показують протестувальників, які скандували: «Ми хочемо пити!» і «Ми хочемо, щоб режим упав!».

Демонстрації тривають з 16 липня, і як мінімум дві людини вже загинули. Їх смерть розслідується. Число людей, які постраждали або заарештованих під час демонстрацій, до сих пір невідомо.

У п’ятницю в Хузестан була відправлена ​​делегація зі столиці країни Тегерана для розслідування ситуації. Є побоювання, що протести можуть перекинутися на інші провінції.

Депутат Хузестана Абдолла Ізадпанах заявив, що причина нестачі води в «помилках і невиправданих рішеннях», таких як перекачування води з річок Хузестана в інші провінції. Ці коментарі він зробив, розглядаючи скарги протестуючих.

На думку іранських експертів з водних ресурсів, в найближчі роки цей дефіцит, ймовірно, посилиться.