Білорусь критикує “психоз” навколо коронавируса, футбольний сезон відновлений

Президент Білорусі Олександр Лукашенко критикує «психоз» з приводу поширення нового коронавируса, повідомляє прес-служба Франції.

За словами Лукашенка, світ може більше страждати від «паніки», ніж від самого вірусу.

«Я повністю переконаний, що цей психоз піде на користь деяким, а інші постраждають», – сказав він.

У понеділок президент Білорусі закликав своїх співвітчизників не панікувати, а займатися сільськогосподарськими роботами. «Трактор вилікує всіх», – сказав він.

Президент Білорусі оголосив сьогодні, що школи в країні не будуть на карантині.

Незважаючи на пандемію від COVID-19 сьогодні і футбольний сезон в Білорусі почався з матчу між Енергетиком БГУ Мінськ і БАТЕ Борисов, який дивилися кілька сотень людей. Раніше міністр спорту Туреччини оголосив, що призупиняє місцевий чемпіонат з футболу, який тимчасово поклав кінець всьому футболу в Європі, за одним винятком – Білоруссю.

Енергетик зафіксував перемогу з рахунком 3: 1 над БАТЕ, а президент місцевої федерації футболу Володимир Базанов заявив на офіційному сайті організації, що не бачить причин відкладати початок чемпіонату в 51 випадку зараження новим коронавірусів.

«Чому б не почати чемпіонат? Чи знаходиться країна в надзвичайном стані? Ми не перебуваємо в критичній ситуації, тому вирішили почати чемпіонат по графіку – сьогодні », – сказав Базанов. Він додав, що не бачить сенсу забороняти шанувальникам відвідувати стадіони. «Так, багато матчів в Європі були зіграні перед порожніми трибунами. Але багато вболівальників збираються перед стадіоном, так що це безглуздо. Якщо ви уважно стежили за минулим сезоном, ви знаєте, що я регулярно відвідую матчі. Я планую подивитися три матчі першого кола», додав Базанов.

У другому матчі дня «Шахтар», «Солігорськ» і «Торпедо Жолінь» зіграли з рахунком 0: 0. У найближчі три дні два матчі зіграє еліта Білорусі.