Бріжит Бардо засудили за образу мисливця

“Суд в Арасі на півночі Франції засудив актрису Бріжит Бардо до штрафу в розмірі 5000 євро за образу глави Французької федерації мисливців”, – повідомляє AFP.

Бардо повинна буде виплатити Віллі Шрені компенсацію в розмірі 4000 євро за моральну шкоду, а також судові витрати в розмірі 1000 євро.

Крім того, суд зобов’язав актрису видалити з сайту своєї зоозахисної організації опубліковану там статтю з усіма образливими висловлюваннями на адресу головного мисливця Франції. Рішення суду у справі також має бути опубліковано на сайті.

Матеріал з критикою мисливців був опублікований на сайті в жовтні 2019 року. У ньому Бріжит Бардо по відношенню до всіх мисливців заявила, що вони «нелюди з рідкісною боягузтвом», які своїми діями «тероризують тваринний світ». Глава організації при цьому, на думку актриси, «класичний приклад» такого поводження з тваринами.

Бардо не була присутня на вчорашньому слуханні. У листі, направленому до суду, вона повідомила, що є автором матеріалів, опублікованих на сайті і визнає, що її критика «дещо груба». При цьому вона підкреслила, що питання загибелі тварин від рук мисливців «є однією з тем, які хвилюють французів».