Аргентина отримала чергову партію «Супутник V»

Чергова партія російської коронарної вакцини «Супутник V» доставлена ​​в Аргентину. Про це повідомила сьогодні прес-служба адміністрації президента Аргентини, яку цитує ТАСС.

«Нова партія буде пропорційно розподілено між 24 регіонами країни», – сказано в повідомленні. За даними прес-служби, Aerolineas Argentina вже виконала 13 рейсів з Москви для доставки вакцини.

Нагадаємо, лютневе розслідування показало, що реєстрація російської вакцини проти коронавіруса «Супутник V» в Аргентині була отримана надзвичайно швидко, а чиновники, від яких залежало вирішення, схоже, не мали повного доступу до документів на препарат.

Контракт був підписаний між двома приватними компаніями, а не між державами, хоча цим пояснювалася секретність переговорів. Вартість контракту офіційно не оголошувалася, але в аргентинському виданні зазначено суму близько 200 мільйонів доларів, виходячи з ціни за одиницю дози в 10 доларів.

Президент Альберто Фернандес заявив сьогодні, що Аргентина вже отримала понад 10 мільйонів доз вакцини від коронавируса, включаючи китайську Sinopharm, британську шведську AstraZeneca і індійську Covishield.

На сьогоднішній день більше 938 560 чоловік в Аргентині, країні з населенням 45,8 мільйона чоловік, отримали обидві дози вакцини, а в цілому 6 926 650 осіб отримали принаймні одну дозу.