Безкоштовні музеї для українських біженців у Кракові

Допомога – це не тільки житло та їжа (хоча це теж дуже важливо). Допомагати можна і культурною програмою, особливо в такий складний час, коли хочеться відволіктися.

Ось і у Кракові деякі музеї надають українцям вільний вхід, організовують благодійні концерти, збирання речей та коштів. Наші співвітчизники можуть відвідати такі заклади.

Національний музей – Narodowy Muzeum (al. 3 Maja, 1)

Вхід вільний на всі тимчасові та постійні виставки на підставі паспорта або іншого документа, що підтверджує перетин польського кордону після 24 лютого.

Вавельський королівський замок – Zamek Królewski na Wawelu (ul. Wawel, 5)

Безкоштовні екскурсії Королівським замком.

Музей сучасного мистецтва – Muzeum Sztuki Współczesnej, MOCAK (ul. Lipowa, 4)

Музей сучасного мистецтва запрошує всіх українців абсолютно безкоштовно. Участь у майстер-класах, заняттях, екскурсіях з гідом та подіях, не пов’язаних з виставковою діяльністю музею, також є безкоштовною. Люди з українським громадянством, які не отримали статусу біженця, зможуть відвідати музей за 2 злотих.

Курган Костюшка – Kopiec Kościuszki (al. Waszyngtona, 1)

З кургану Костюшка відкривається краєвид на весь Краків. Українці можуть безкоштовно піднятися на оглядовий майданчик.

Музей міської інженерії/Музей інженерії та технологій – Muzeum Inzynierii Miejskiej/Muzeum Inzynierii i Techniki (ul. Św. Wawrzyńca, 15)

Для дітей та батьків з вівторка по неділю (16:00-17:00) відкрито «Творчу зону» за 1 злотий. Необхідно вказати слоган ulga dyrektorska та надіслати листа про резервування на електронну скриньку rezerwacja@mim.krakow.pl.

Археологічний музей – Muzeum Archeologiczne (ul. Senacka, 3)

Безкоштовний вхід до музею.

Етнографічний музей – Muzeum Etnograficzne (pl. Wolnica, 1)

Безкоштовний вхід до музею.

Джерело: https://t.me/bezhenciDnepra