Китай заблокував висновок Ради Безпеки ООН по М’янмі

“Китай заблокував висновок Ради Безпеки ООН, що засуджує військовий переворот в М’янмі”, – повідомляє BBC.

Військові прийшли до влади в країні Південно-Східної Азії в понеділок після арешту політичного лідера країни Аун Сан Су Чжі і сотень законодавців. Потім лідери перевороту сформували Вищу раду, яка буде віддавати накази уряду.

Однак в найбільшому місті Янгона частішають випадки опору і громадянської непокори. Рада Безпеки ООН зібралася у вівторок, але не змогла виробити єдину позицію, тому що Китай не підтримав її лінію.

G7, зі свого боку, засудила військовий переворот в М’янмі, а Держдепартамент США назвав подію в М’янмі державним переворотом. “Минулого тижня Міжнародний валютний фонд перерахував М’янмі 350 мільйонів доларів в якості екстреної допомоги в умовах коронарної кризи”, – повідомляє Reuters.

«Ми уважно стежимо за розвитком подій. Ми глибоко стурбовані їх впливом на економіку і населення М’янми»,- сказав представник МВФ в заяві Reuters.

Сполучені Штати є великим гравцем в Міжнародному валютному фонді, який надав М’янмі 700 мільйонів доларів в якості екстреного фінансування в зв’язку з коронним кризою за останні сім місяців, включаючи транш минулого тижня.