Щось пішло не так з Brexit в Сполученому Королівстві

Голосування по виходу Великобританії з Європейського союзу, яке повинно було відбутися 11 грудня, несподівано було скасовано прем’єр-міністром Терезою Мей.

Практично за добу до історичного голосування в парламенті Великобританії про вихід країни зі складу Євросоюзу глава уряду Британії прийняла несподіване для більшості рішення – голосування по Brexit не буде, принаймні, поки що.

Таке рішення було прийнято, оскільки виник ризик, що законопроект не набере необхідної кількості голосів. Ситуація з голосуванням більш ніж невизначена, фактично все буде вирішуватися в лічені години.

Ймовірно, що до такої ситуації, крім всього іншого, призвело рішення Європейського суду про те, що Великобританія може в односторонньому порядку зупинити процес виходу країни з Євросоюзу. І треба ж, рішення було прийнято за день до доленосного голосування. Рішення суду полягає в тому, що Британія має право припинити дію 50-ї статті Лісабонського договору, яка пояснює процес виходу з Євросоюзу, в односторонньому порядку. Для цього не потрібно схвалення ніякої країни-члена ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали про довгий перехідний період після Brexit. Планується, що до 2022 року Великобританія буде жити по континентальним законам і виконувати рішення Єврокомісії.

Джерело: www.eurabota.ua

12.12.2018