ЮНІСЕФ: до кінця року в Афганістані 1 мільйон дітей можуть померти від голоду

“До кінця року близько мільйона дітей в Афганістані можуть померти від голоду”, – повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані ЮНІСЕФ. Особливо важка ситуація в сільській місцевості країни.

“Мільйони дітей страждають від недоїдання через триваючу кризу в Афганістані, а зима, що наближається, може стати смертельною загрозою для багатьох афганських дівчаток і хлопчиків”, – йдеться в заяві ЮНІСЕФ, опублікованій сьогодні в Кельні в зв’язку з першим самітом G20 щодо Афганістану.

За останніми оцінками ЮНІСЕФ, до кінця року близько 3,2 мільйона афганських дітей у віці до 5 років будуть страждати від гострого недоїдання, і близько мільйона з них можуть померти.

Гуманітарної допомоги в країні потребують 10 мільйонів дітей.

Багато медичних установ в сільських районах Афганістану не працюють, і ситуація ще більше ускладнюється посухою, насильством, пандеміями, спалахами кору і іншими захворюваннями.

«Тяжке становище дітей у багатьох регіонах в майбутню зиму погіршиться, якщо система охорони здоров’я найближчим часом не стабілізується, а нужденні діти не отримають те, що їм необхідно в найкоротші терміни», – попередив глава німецького відділення ЮНІСЕФ Крістіан Шнайдер.