Другий циклон обрушився на Мадагаскар за останні два тижні

“Рятувальники намагаються дістатися районів Мадагаскару, спустошених циклоном”, – повідомляє CNN. Багато мостів і дорог непрохідні. Влада каже, що через підвищення рівня річок все більше людей ризикують виявитися відрізаними від світу.

Циклон Батсірай обрушився на острів Мадагаскар минулими вихідними, промчавши вздовж східного узбережжя. Щонайменше 10 людей загинули та 43 000 було евакуйовано. Деякі міста та села практично зруйновані.

Населення Мадагаскару становить 30 мільйонів людей. Жителі досі борються з наслідками циклону Ганна, що обрушився на острів два тижні тому і забрав життя 55 людей. Це призвело до надзвичайного стану у південних регіонах країни.

Президент Енді Рожаліна вилетів на місце події, щоб побачити наслідки, оскільки через повінь дороги непрохідні. Він сказав, що приїхав, щоб висловити солідарність із постраждалими та дізнатися, що їм потрібно в даний момент.

Державне агентство боротьби зі стихійними лихами оголосило, що тимчасово притулило близько 43 тисяч постраждалих.

Люди також отримують продовольство через Всесвітню продовольчу програму Організації Об’єднаних Націй (ЗПС). Представник організації сказав, що проводиться дослідження того, що потрібне жертвам.

Метеорологи попереджають, що наслідки циклону Бацірай можуть бути більш серйозними, ніж очікувалося, через підвищення рівня річок.

14 мостів та 12 доріг абсолютно непрохідні. Було зруйновано понад 200 шкіл.