Корупційний скандал вразив «Нову демократію»

“Нова демократія” скинула Петроса Дукаса, мера Спарти та колишнього заступника міністра закордонних справ та фінансів”, – повідомляє Kathimerini.

Газета зазначає, що обмежувальна міра пішла за словами політика про те, що правляча партія виграла вибори 2007 року, на гроші, виділені постраждалим від смертоносних лісових пожеж.

«Останні заяви Петроса Дукаса, крім того, що вони історично невірні, не мають нічого спільного із принципами та цінностями “Нової демократії», — йдеться у заяві партії.

“В результаті йому було повідомлено про відповідне рішення про виключення з членів партії”.

Дюкас був заступником міністра закордонних справ з 2007 по 2009 рік та заступником міністра фінансів з 2004 по 2007 рік.

На зустрічі в Спарті 2 лютого, присвяченій виплаті компенсацій фермерам, які втратили врожай через нещодавні заморозки, Дюкас хвалився, що «саме ми виграли вибори 2007 року».

“Ми спустилися туди з сумками і виплатили компенсацію всім, хто… постраждав від пожеж”, – записано на відео зустрічі, яке транслювалось у Facebook.

“Ми буквально перевернули гру, коли відставали на 15% (в опитуваннях), нас збиралися знищити, ми пішли туди і двома ходами перевернули всю гру”, – продовжив Дюкас.

Його звільнення пов’язане з відставкою міністра сільського розвитку та продовольства Спіліоса Ліваноса раніше у понеділок. На відео із зауваженнями Дюкаса Ліванос, схоже, згоден із мером.

Дукас був депутатом до 2009 року, коли його не включила до бюлетеня «Нова демократія» через його ймовірну роль у скандалі з обміном землі монастиря Ватопед.