20 людей загинули, понад 90 отримали поранення після талібського нападу в Афганістані

«Щонайменше, 20 людей загинули і 95 отримали поранення в четвер в результаті вибуху автомобіля в місті Калат на південному сході Афганістану»,- сказав представник місцевої влади. Талібан зізнався в нападі.
У перші години після вбивства надходила суперечлива інформація про кількість загиблих і поранених. Представник провінційного ради хаджі-атта Ян Хакбаджан сказав, що число жертв може збільшитися, тому що «рятувальні команди все ще шукають тіла під уламками».
«Серед серйозно постраждалих в результаті теракту – жінки, діти, а також працівники та пацієнти місцевої лікарні»,- повідомляє агентство Reuters.
Таліби зізналися у теракті. Їх представник Карі Джусуф Ахмаді повідомив про «напад смертників на штаб-квартиру розвідки».
Лікарня постраждала найбільше. За даними DPA, вибух також серйозно пошкодив кілька сусідніх офісних будівель і будинків.
Таліби нападають на Афганістан майже щодня, так як мирні переговори зі Сполученими Штатами були перервані на початку вересня.
У вівторок, щонайменше, 48 людей було вбито і близько 70 отримали поранення в результаті двох вибухів смертників в Кабулі і місті Царікар на північному сході країни.
Після майже 18 років збройного конфлікту таліби на даний час контролюють близько половини території Афганістану.