МЗС Палестинської автономії: Ми готові поговорити з будь-яким прем’єр-міністром Ізраїлю

«Палестинці готові до діалогу з майбутнім прем’єр-міністром Ізраїлю, незалежно від того, ким він буде»,- заявив міністр закордонних справ Палестинської автономії Ер-Ріяд аль-Малікі в Осло.
«Хто б не сформував уряд, ми готові з ним сісти і відновити переговори на основі міжнародного права і резолюцій ООН»,  сказав Аль-Малікі.
Міністр, який супроводжував президента Палестини Махмуда Аббаса в столиці Норвегії, також підтвердив прихильність Палестинської адміністрації до створення двох незалежних держав – Палестини та Ізраїлю. На його думку, цій ідеї загрожує кампанія прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, який оголосив, що в разі перемоги він оголосить про анексію долини річки Йордан, палестинських територій, керованих Тель-Авівом.
Після виборів у вівторок в Кнесет ще невідомо, хто стане прем’єр-міністром Ізраїлю, і, на думку експертів, це питання може вирішуватися протягом наступних кількох тижнів. На даний час ні Нетаньяху, лідер правого «Лікуду», ні його найбільший конкурент, лідер лівоцентристського синьо-білого альянсу Бенні Ганц, не можуть сформувати коаліційний уряд поодинці.