Потужний вибух потряс Кабул. Є вбиті і десятки поранених

Щонайменше, 16 людей загинули і близько 119 отримали поранення в результаті вибуху автомобіля-пастки в столиці Афганістану Кабулі. Талібан зізнався в проведенні теракту. Представник фундаменталістів Забіхула Муджахід сказав, що метою були «іноземні сили».
Машина-пастка вибухнула біля, так званої, «Зеленої зони», що суворо охороняється, тобто комплексу дипломатичних представництв багатьох країн, а також місця розташування міжнародних компаній. Всі вбиті є цивільними особами.
Теракт збігся за часом із заявою спеціального посланника США в Афганістані Залмая Халілзада, який заявив в понеділок, що в проекті угоди з талібами передбачається, що, якщо вони виконають умови переговорів, американці виведуть свої збройні сили з п’яти баз, де вони знаходяться, протягом 135 днів. В цілому це близько 5,4 тис. солдатів.
Угода повинна стосуватися виведення американських солдатів з Афганістану і гарантії фундаменталістами, що Афганістан не буде базою для екстремістських угрупувань.
На початку липня афганські політики і таліби взяли на себе зобов’язання створити «дорожню карту миру» і почати контрольований мирний процес. Однак наприкінці липня фундаменталісти відмовилися вести прямі переговори з центральним урядом у Кабулі, вважаючи його маріонеткою США
Після майже 18 років війни в Афганістані таліби на даний момент контролюють половину території Афганістану.