Змінено умови програми канадського уряду «Батьки, бабусі і дідусі»

З початку 2019 року, міністерство імміграції Канади запускає нову програму, яка дасть можливість тим, хто переїхав на постійне місце проживання в країну спонсорувати імміграцію своїх батьків, бабусь і дідусів.

Оновлена урядова програма «Parents and Grandparents Program», яка дозволяє спонсорувати переїзд батьків, бабусь і дідусів для тих, хто іммігрував до Канади, почне діяти вже через кілька тижнів – в січні 2019 року. Повністю текст програми буде опублікований найближчими днями на сайті профільного міністерства, але головні зміни відомі вже зараз.

Головним нововведенням програми є те, що тепер заявки будуть оброблятися в порядку черги, а не так, як це було раніше, коли розігрувалася лотерея, яка діяла з початку 2017 року.

У заяві міністерства імміграції Канади йдеться, що «возз’єднання сім’ї є головним пріоритетом імміграції для уряду».

Два місяці тому федеральний уряд Канади прийняв нову програму, згідно з якою протягом найближчих трьох років планується надати можливість для переїзду близько 21 тисячі іноземних громадян щорічно, при виконанні певних умов з боку їхніх дітей і онуків.

З 2017 року вибір спонсорів проводився випадковим чином. Однак, сім’ї скаржилися на те, що рандомізований процес не давав можливості дізнатися, чи будуть вони коли-небудь обрані для возз’єднання зі своїми близькими. В уряді врахували ці побажання і тепер спонсорам будуть видаватися запрошення на подачу заявки в порядку черги.

Нагадаємо, влада провінції Квебек, яка є однією з найбільш популярних серед іноземних громадян, має намір скоротити імміграційні квоти на 20 відсотків.

Джерело: www.eurabota.ua

18.12.2018