Тайфун Молаве залишив після себе десять жертв на Філіппінах

“Тайфун Молаве пройшов через Філіппіни і залишив після себе десять жертв, а 12 рибалок пропали безвісти після того, як їхні човни перекинулися в бурхливому морі”,- повідомила влада Філіппін.

Семеро людей потонули в результаті повені, викликаної тайфуном, і троє загинули через повалені дерева.

Національне агентство по боротьбі зі стихійними лихами повідомило, що близько 30 рибальських човнів перекинулися біля берегів провінцій Батангас і Батан після удару величезної хвилі.

Молаве обрушився на східне узбережжя Філіппін в і приніс з собою проливні дощі і сильні вітри, які обірвали лінії електропередач, зламали дерева і зірвали дахи.

Максимальна швидкість вітру досягає 155 км/ч, а пориви – до 190 км/ч. За повідомленням метеорологічної служби, тайфун на даний час знаходиться в 30 км від Філіппін і рухається в бік В’єтнаму.

Більше 150 000 чоловік на Філіппінах довелося евакуювати, але з поліпшенням погоди після тайфуну вони почали повертатися додому.

Однак у багатьох районах досі немає електрики, оскільки повені не дозволяють аварійним бригадам дістатися до деяких районів для ремонту пошкодженої електромережі.

Молаве став 17-м тропічним циклоном на Філіппінах в цьому році. В середньому тут проходить 20 циклонів на рік.

Одним з найсильніших в новітній історії Філіппін був тайфун Хайян, що обрушився на острови в листопаді 2013 року і забрав життя більше 6300 людей.