У Великобританії починає відчуватися нестача медичних працівників

З цілого ряду причин лікарні та інші медичні установи Великобританії починають відчувати брак лікарів і медсестер.

Медсестра фото

Глобальний аналітичний центр Global Future провів велике дослідження, результати якого виявилися для системи охорони здоров’я Сполученого Королівства не такі втішні, як хотілось би уряду.

Вже на сьогоднішній день одна десята частина медичних установ має постійні проблеми з кадрами. За оцінками Global Future, враховуючи спостерігаються тенденції, в десятирічній перспективі, щоб забезпечити достатню кількість медичних працівників, щороку необхідно наймати близько 3 500 тисяч лікарів і медсестер.

Національна служба охорони здоров’я (NHS) заповнює вакансії фахівцями з інших країн, у переважній більшості з Євросоюзу, але з-за Brexit залучення медичних працівників у тій мірі, яка є зараз, вже менше ніж через рік буде сильно утруднено.

Дослідження Глобального аналітичного центру показало, що близько половини ключових медичних спеціальностей, в тому числі кардіоторакальних хірургів, педіатричних кардіологів і нейрохірургів приїхали з інших країн.

На думку директора Global Future, без імміграційної політики, яка б робила працевлаштування іноземних фахівців досить легким, NHS не зможе функціонувати так само ефективно, як зараз.

Експерт центру Ліз Кендал заявила, що «якщо уряд не вживе термінових заходів для припинення витоку медичного персоналу в Європу, то аркуші очікування медичних послуг будуть ще більш довгими. Фахівці з інших країн не можуть отримати дозволу на працевлаштування, навіть коли NHS хоче дати їм роботу».

Джерело: www.eurabota.ua