США розглядають можливість обмеження ввезення смартфонів до Росії через Україну

Влада США розгляне питання про обмеження ввезення смартфонів та автозапчастин до Росії у разі загострення ситуації в Україні. Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело в адміністрації президента Джо Байдена.

Уточнюється, що на зустрічі в Білому домі високопосадовці обговорять «надзвичайні заходи щодо контролю над експортом, які можуть перекрити доступ Росії до широкого спектру промислових та споживчих технологій».

“Ці заходи можуть обмежити можливість Росії імпортувати смартфони, ключові компоненти для літаків та автомобілів, а також матеріали з багатьох інших секторів”, – зазначив Reuters.

Джерело додало, що потенційні обмеження будуть «безпрецедентними» для Росії: вони можуть вплинути на російських споживачів, виробничі операції та зайнятість.

Як повідомили ЗМІ минулого тижня, Вашингтон, який розглядає санкції як головний засіб заборони Росії, підштовхує ЄС до приєднання до такої політики через ситуацію в Україні. За даними Bloomberg, можливі санкції США та ЄС також можуть торкнутися банків, доступу до платіжних систем, оборонних та енергетичних компаній.