Вибух бомби в Могадішо. 9 людей загинули

«Принаймні, дев’ять людей загинули і 13 отримали поранення в результаті вибуху бомби смертником в колоні автомобілів біля президентського палацу в столиці Сомалі – Могадішо», – повідомили військові джерела вчора пізно ввечері. Раніше влада повідомляла про п’ять загиблих.
Більшість загиблих від цієї атаки – солдати. Серед убитих також радник президента країни Хусейн Елабе Фахрі, який в минулому був міністром закордонних справ.
Бомба в машині вибухнула поруч з контрольно-пропускним пунктом біля президентського палацу, де солдати перевіряли колону автомобілів у чиновників і політиків.
Ісламська організація Asz-Szabab взяла на себе відповідальність за цей напад.
Сомалі загруз у кривавій громадянській війні з 1991 року. Винуватцями більшості нападів є бойовики, які намагаються нав’язати сувору версію ісламу радикальної ісламської військової організації Asz-Szabab, яка має міцні зв’язки з Аль-Каїдою.
Хоча екстремісти зазнали втрат в останні роки, їх група продовжує здійснювати криваві напади у багатьох регіонах Сомалі, особливо в столиці країни. Група Asz-Szabab включена до списку терористичних груп в Австралії, Канаді, Норвегії, Швеції, Великобританії та Сполучених Штатах.