Напруженість на греко-турецькому кордоні загострилася

Грецькі ЗМІ повідомили про нові інциденти вздовж греко-турецького кордону. За їхніми словами, сили безпеки Туреччини продемонстрували агресивну поведінкУ як в повітрю, так і на суші.

Згідно інтернет-виданню Kathimerini, співробітники турецького спецназу обстріляли грецьку військову машину, розташовану на грецькій стороні кордону в Еврос. Це не перший подібний інцидент, в якому турецькі сили відкрили вогонь по грецьким солдатам. Раніше на цьому тижні стався інцидент, коли нічний патруль прикордонників був обстріляний з турецької сторони кордону, нагадує BGNES. Грецька поліція, як повідомляється, передбачає можливість масового тиску для прориву через кордон з боку нелегальних мігрантів, яким допомагає Туреччина, після того, як Ердоган не зміг прорватися до переговорів з чиновниками ЄС в Брюсселі.

Напруженість в повітрі підвищилася. Турецькі винищувачі пролетіли над цією територією. Пара турецьких F-16 здійснила політ над північним Еврос на висоті від 3000 до 150 метрів о 14:50 на висоті 8000 метрів.