Вісім людей загинули в результаті пожежі в багатоквартирному будинку в Росії

“Вісім чоловік, в тому числі дитина, загинули в результаті пожежі в житловому будинку на околиці Єкатеринбурга”, – повідомляє прес-служба Слідчого комітету Кіровського району.

«В ніч на 12 січня 2021 року до правоохоронних органів надійшло повідомлення про пожежу в 9-поверховому житловому будинку на Світанковій вулиці в Єкатеринбурзі. За наявною попередньою інформацією, в результаті пожежі загинули вісім чоловік, у тому числі дитина», – йдеться в повідомленні.

За словами начальника прес-служби райвідділу, також був госпіталізований 17-річний підліток  з опіками першого та другого ступеня. У підлітка також було діагностовано отруєння чадним газом.

Мертва дитина – дівчинка 2013 року народження. Також пізнані дві мертві жінки, в тому числі мати дівчинки. Під час пожежі матір дитини звернулася за допомогою в Twitter. «Ми горимо. Зателефонуйте до пожежної частини. Я замкнена за дитиною. Внизу горить квартира, ми задихаємося », – написала вона.

У прес-службі ГУ МНС по Свердловській області повідомили, що рятувальники евакуювали з будинку 90 осіб, в тому числі дев’ять дітей.

«З них 52 людини були врятовані за допомогою респіраторів. Через морози евакуйованих жителів помістили у пожежні машини», – сказано в повідомленні. За словами рятувальників, площа спалаху склала 30 квадратних метрів.

«Пожежники не допустили розповсюдження пожежі за межі квартири. О 03:50 за місцевим часом пожежа була локалізована, о 4:06 – повністю погашена. В гасінні пожежі було задіяно дев’ять одиниць спецтехніки. На місці загоряння був створений оперативний штаб, де знаходився начальник ГУ МНС Росії по Свердловській області генерал-майор МВС Віктор Теряєв», – додали у відомстві.

У прес-службі МНС також уточнили, що на базі середньої школи № 176 створено тимчасовий пункт для розміщення евакуйованих жителів. З ними працюють психологи МНС Росії.

У бесіді з кореспондентом ТАРС місцеві жителі розповіли, що прокинулись від густого диму. За їх словами, сім’я на другому поверсі, в квартирі якої сталася пожежа, була неблагополучною.

Пізніше прес-служба МНС регіону повідомила, що всі мешканці повернулися до своїх квартир з центру тимчасового розміщення. «О 09:51 пожежники завершили заливку і демонтаж згорілих конструкцій в результаті пожежі на вулиці Світанковій в Єкатеринбурзі. Пожежні і рятувальні підрозділи повернулися на місця постійної дислокації», – додали вони.

За фактом події Слідчим відділом Кіровського району Єкатеринбурга порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 109 КК РФ ( «Заподіяння смерті з необережності двом і більше особам»). «Було оглянуто місце події, опитано свідків, тіла загиблих відправлені на судово-медичну експертизу для встановлення часу і точної причини їх смерті. Спільно з поліцією і МНС з’ясовуються джерело і причина загоряння», – відзначили в прес-службі Слідчого управління в області.

Пожежа виникла в дев’ятиповерховому цегляному будинку 1982 року побудови. На першому поверсі будівлі знаходиться супермаркет і кілька організацій.