Американка виписана після 8-місячного перебування в лікарні через COVID-19

“Медсестра з Каліфорнії була виписана з лікарні після 8-місячного перебування в ній через COVID-19”, – повідомляє агентство Reuters.

Мерлін Памбуан надійшла з COVID-19 в те ж відділення інтенсивної терапії, де вона працює в Медичному центрі Святої Марії в Лонг-Біч. Їй дали заспокійливе і перевели на штучне дихання.

Пізніше лікарі сказали їй, що вона кілька разів була близька до смерті. Її стан був настільки важким, що вони обговорювали з сім’єю варіанти кінця її життя. Коли вона прийшла до тями, уже дихаючи самостійно, вона була занадто слабка, щоб стояти на ногах.

Після декількох тижнів болючою терапії, спрямованої на відновлення рухливості, в кінці жовтня вона відзначила своє 66-річчя в лікарні. Нарешті, на цьому тижні її виписали під оплески колег.

«Це моє друге життя», – сказала Памбуан зі своєї лікарняної палати перед від’їздом в супроводі свого чоловіка Даніеля і їх дочки Шантель.

Її виписка – перемога для вже змученого пандемією персоналу лікарні.

«Це те, для чого ми живемо … щоб пацієнти поверталися додому в гарному стані», – сказав доктор Магеда Таніос з лікарні.

Частий контакт медичних працівників першої лінії з пацієнтами з COVID-19 підвищує їх ризик зараження. Тому вони також є пріоритетом для імунізації.