Протест голих лікарів в Барселоні

“Оголені і беззахисні”. Саме так почуваються молоді каталонські лікарі в розпал другої хвилі пандемії, в той час, як уряд Іспанії розглядає можливість введення комендантської години по всій країні “, – повідомляє Euronews.

В знак протесту молоді медичні працівники зняли з себе одяг на площі Сан-Хауме в Барселоні, щоб привернути увагу до своїх проблем та висловити свій глибокий дискомфорт: мало відпочинку, низькі зарплати, відсутність належного захисту.

Деякі з молодих лікарів, які тільки починають свою професію, скаржаться, що їм довелося залишити свою спеціалізацію, щоб приєднатися до першої лінії боротьби з вірусом, взявши на себе обов’язки, до яких вони не були готові.

«Ми були на передовій під час пандемії, ми працювали набагато довше, ніж дозволено, за зарплату, близьку до мінімальної»,- сказав Франсиско Хав’єр Каррерас, місцевий лікар-терапевт.

«Я анестезіолог», – пояснює Міріам Домінгес. Мене вивели з операційної і взяли на роботу у відділення інтенсивної терапії, де у мене було шість пацієнтів з коронавірусом.

За останні два тижні кількість пацієнтів з COVID-19 в каталонських лікарнях, особливо у відділеннях інтенсивної терапії, збільшилася вдвічі.

Вся Іспанія живе під загрозою нової хвилі вірусу, в результаті якої в середу загинуло 218 осіб і зареєстровано близько 14 000 нових випадків зараження, що в одному кроці від досягнення мільйона інфікованих з початку пандемії.

Уряд розглядає можливість введення комендантської години, подібної до тої, що діє на більшій частині території Франції, щоб зупинити хвилю захворювання. Однак для цього потрібно надзвичайний стан, введення якого залежить від політичного консенсусу і поки здається занадто невизначеним. Не кажучи вже про те, що надзвичайний стан і комендантська година взагалі не згадуються в іспанському законодавстві.

Відділення інтенсивної терапії переповнені. “Ми очікували, що буде друга хвиля, але не раніше, ніж почнеться грип і звичайні респіраторні інфекції. Поки ми справляємося, але ми не знаємо, чого чекати, коли почнуться застуди та сезонний грип»,- резюмує медсестра однієї з лікарень Соня Карбалейра.