В Україні буде створено реєстр добросовісних компаній-посередників

У Міністерстві соціальної політики висловлюють глибоку стурбованість тим, що в Україні незаконно працює багато компаній, які займаються посередництвом у міжнародному працевлаштуванні.

Тепер чиновники вирішили, що потрібно перейти від слів до справи. Тому ініціювали створення реєстру добропорядних роботодавців. На думку чиновників, реєстр допоможе українцям легко знайти всю інформацію про фірми-посередники і убезпечити себе від шахраїв.

Поки дуже багато невизначеностей з цим реєстром роботодавців, незрозуміло і те, хто буде ним керувати.

Експерт з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник зазначив: «Для боротьби з недобросовісними посередниками потрібно не реєстри створювати, а вживати заходів щодо їх виявлення та припинення діяльності».

Одним з критеріїв, за яким буде складатися реєстр, наявність діючої ліцензії на посередницьку діяльність у міжнародному працевлаштуванні. Однак на думку Воскобойника: «Такий реєстр може порушувати право компаній на чесну конкуренцію і створити привілеї для одних посередників перед іншими».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що згідно з результатами соціологічного дослідження, 73 відсотки українських трудових мігрантів задоволені своєю роботою в Польщі.

Українським заробітчанам тепер буде набагато легше знайти роботу в Литві і захищати свої права, завдяки новій угоді між Україною і Литвою.