Квоти на польоти за маршрутом Київ-Прага можуть бути розширені

На сьогоднішній день між Чехією і Україною діє угода, яка передбачає, що авіакомпанії обох країн можуть виконувати не більше 10-ти рейсів на тиждень по маршруту Київ-Прага.

До 17-ти рейсів на тиждень між українською та чеською столицями запропонувала збільшити кількість рейсів Державіаслужба України відповідному відомству Чехії.

За словами глави Державіаслужби Олександра Більчука, вони чекають відповіді на пропозицію збільшити квоту на польоти від чеської сторони. Поки остаточної угоди між Україною і Чехією не досягнуто.

Збільшення кількості польотів пов’язано з тим, що українська авіакомпанія SkyUp, яка активно розвивається, планує виконувати рейси з Києва до Праги. Але поки робити цього не може через обмеженість квоти, яку між собою розподілили авіакомпанії МАУ і Czech Airlines.

На сьогодні SkyUp Airlines виконує регулярні рейси за маршрутом Київ – Пардубіце, яке знаходиться на відстані 125 км від Праги.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Державній авіаслужбі вирішили, що для оптимізації роботи авіакомпаній і поліпшення обслуговування пасажирів потрібно змінити правила пасажирських авіаперевезень.

Українська авіакомпанія Windrose запускає нові внутрішні маршрути між Києвом і п’ятьма найбільшими містами країни.