Сотні людей постраждали в ході нових акцій протесту в Колумбії

Сотні людей були поранені в ході нових протестів в Колумбії. Про це сьогодні оголосило місцеве відділення Червоного Хреста. Twitter повідомив, що як мінімум 139 поранених протестувальників і поліцейських отримали медичну допомогу.

Серед основних травм – 96 випадків пошкодження очей, 36 травм голови, обличчя або кінцівок, а також кровотеча з носа, ножові поранення, отруєння і одна травма в результаті автомобільної аварії.

Тим часом Національний страйковий комітет, який організовує антиурядові протести, заявив, що влада не хоче прискорювати переговорний процес щодо скасування демонстрацій. Лідери протесту скликали нову спільну демонстрацію, в якій взяли участь 300 муніципалітетів і великих міст по всій країні.

За даними Міноборони республіки більш 2050 осіб отримали поранення в Колумбії з 28 квітня, коли почалися протести проти уряду країни.

«З 28 квітня по 23 травня було поранено 1040 мирних жителів і 1011 поліцейських», – йдеться в повідомленні Twitter.

Було відзначено, що за цей період поліцією затримано 954 людини. Крім того, правоохоронні органи вилучили 26 226 одиниць холодної зброї, 988 одиниць вогнепальної зброї і 452 одиниці пневматичної зброї.

28 квітня в Колумбії почалися демонстрації проти податкової реформи. Заворушення спалахнули в Боготі, Калі, Медельїні та інших містах.

Люди були обурені податковими змінами, спрямованими на заповнення фіскальної діри, пов’язаної з пандемією. Уряд наполягає на тому, що податкова реформа життєво важлива для стабілізації фінансів Колумбії. План включає нові або підвищені податки для громадян і власників бізнесу, а також вирівнювання податку з продажів на комунальні послуги і певні продукти харчування. Деякі податкові пільги для бізнесу, такі, як продаж товарів, зменшуються або скасовуються. Профспілки закликали до загальнонаціонального страйку у відповідь на закон, що призвело до протестів.

Президент Іван Дюк попросив уряд скасувати закон і терміново переглянути запропоновані заходи. Міністр фінансів Альберто Карасілья пішов у відставку після зустрічі з главою держави.